
Question: 
 
I would like to know a little more about how the capital 
assessment taxes are paid?   Is this a fee in addition to 
the property taxes and if so how is it assessed?   Thanks 
for your help 
 
Answer: 
 
The fee is charged on the tax notice with the taxes annually. 
They are due by January 15th of each year before penalties 
apply. The fee is calculated by Municap each year to 
determine what amount should be billed to each lot to pay 
the bond payment. All assessment districts in the state are 
billed in this manner per South Carolina state law; South 
Carolina Codes of Law Title 4 chapter 35: County Public 
Works Improvement Act.  
 
 
 
 


